Digitalisering

Start | Digitalisering

Wat een mooi medium is het toch, die computer. Je kan er zowat alles mee doen! Een wereld zonder computer, laptop, ipad, telefoon enzovoort is gewoon niet meer voor te stellen. Gek eigenlijk, als je bedenkt dat nog niet zo heel lang geleden we van zulke moderne apparatuur nog nooit hadden gehoord.

Onze levens gaan tegenwoordig zo snel, we moeten van alles (denken we), de mogelijkheden zijn ongekend maar daarmee nemen stress en onrust ook toe. Vooral voor ouderen valt het niet mee om hierin mee te gaan. Voor hen is het verschil met vroeger ongekend. 

Het is niet te zeggen of deze digitalisering nu goed of slecht is. Want er is van beiden iets te zeggen. Het is goed omdat het mensen bij elkaar brengt en de wereld vergroot. Dit mailcontact is hier een heel mooi voorbeeld van!

Maar er kleeft ook een donkere kant aan. Het kan mensen ook onzeker maken omdat zij continu blootgesteld worden aan een zogenaamde werkelijkheid die eigenlijk fictie is. Hoewel het mensen makkelijk met elkaar in contact brengt, schept het ook afstand. Vroeger liep je nog even bij iemand langs, tegenwoordig stuurt iedereen een appje. 

Wat denk jij hiervan?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.