De wedstrijd

Start | De wedstrijd

Het is vlak voor de ‘rust’ en in de laatste minuut van een ontzéttende belangrijke wedstrijd wordt er een doelpunt gemaakt – door de tegenpartij. Eentje die ik totaal niet zag aankomen, ohh neeeeejj…….! 

Sport is emotie zeggen ze wel eens, nou het leven kan ook flink ‘emotie’ zijn. Want soms zou ik – na zo’n doelpunt van de tegenpartij – het liefst het bijltje erbij neer willen gooien. Als het leven opeens een totaal andere wending neemt, kan ik me moedeloos voelen en kan ik me bijna niet voorstellen dat we de wedstrijd ooit nog winnen. Herkenbaar?

Maar in de rust is daar de coach! Die een bemoedigende peptalk geeft, eentje waar je wat aan hebt en die je focus weer naar v(b)or(v)en verlegt. 

Vergeet wat achter je ligt, hou de uitkomst open, vul het niet in! Wie weet wordt er niet gescoord door de middenaanvaller – maar komt het uit een hele onverwachte hoek. Van waar jij het niet verwacht. Schopt de keeper ‘m d’r in, weet jij veel.

En trouwens, wat is verliezen…
Als het niet gaat zoals jij het graag had willen zien?
Oeps, die zit volgens mij!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.