De wasmachine

Start | De wasmachine

Mijn wasmachine is kapot. Ik heb niets te klagen overigens. De wasmachine is 17 jaar oud en ik wist dat hij er op een dag gewoon mee zou stoppen: te oud om nog productie te leveren! Als goede huisvrouw had ik geld opzij gezet voor een nieuwe.

Het was vrijdag en er lagen vier wassen, niet handig, maar het was de realiteit. Iets minder punten voor de huisvrouw deze keer dus. Na een aantal telefoontjes begreep ik dat het toch wel een kleine week zou duren voor ik de wasmachine van mijn keuze in huis zou hebben.

Een logerende kleindochter gaf die nacht over in haar bedje. Snorziek en snel naar mamma.

Uitspoelen dat beddengoed! En meteen ook wat ondergoed, want alles zat in de was. Maar hoe pakte ik dat nu handig aan? Nadat ik drie kwartier geworsteld had, hing het schoongespoelde wasgoed kletsnat in de badkamer. Uitwringen was niet mijn sterkste kant, ontdekte ik. Buiten regende het pijpenstelen, dus drogen in de wind was vandaag geen optie.

Hoe deden onze moeders en oma’s dat vroeger toch met hun vaak grote gezinnen?

Wat een respect heb ik voor die mensen, die in een tijdperk zonder wasmachine, vaatwasser en droger leefden. Hoe runden ze hun gezin en hoe zorgen ze ervoor dat hun kinderen elke dag netjes in de schone kleren liepen?

Het is met recht een gouden generatie! 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.