De seizoenen van het leven

Start | De seizoenen van het leven

Welk seizoen spreekt je het meest aan? Houd je meer van de zomer, of juist meer van de winter? In Nederland maken we de vier seizoenen meestal duidelijk mee. Ieder jaargetijde heeft iets bijzonders, maar de lente en de zomer springen er voor mij uit.

In de lente komen aan dood lijkende takken nieuwe knopen en frisse groene bladeren. De natuur begint met nieuwe energie en kracht aan de cyclus van in bloei komen, volop bloeiend, uitgebloeid zijn en een rustperiode. De zon die steeds krachtiger gaat schijnen geeft mij nieuwe energie. Is dat voor jou ook zo?

De kleuren in de natuur wisselen met de seizoenen. Ik vind de herfstkleuren prachtig; warme bruin-, groen- en roodtinten. Het lijkt dan net of de natuur een beetje de warmte van de zomer wil vasthouden. De winter kan koud en guur zijn, sneeuw en ijs leggen een bedekkend laagje over alles. Kale takken en dieren in winterslaap wachten rustig af tot de nieuwe lente aanbreekt. 

Weet je dat een mensenleven ook seizoenen kent? Als je ouder bent, beland je in de winter van je leven. Een rustige periode, waar je wacht op de nieuwe lente waar alles weer tot leven wordt gewekt!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.