De Oceaan

Start | De Oceaan

Er waren eens drie poppetjes die leefden op het strand. Een poppetje bestond uit zand, het tweede uit water en het derde poppetje was van zout. Ze hadden de grootste lol met zijn drietjes en speelden de hele dag, tot de zon onderging. Wat waren ze blij en gelukkig.

Toen de poppetjes na een nacht lekker te hebben geslapen ’s-ochtends wakker werden, begon het zandpoppetje onmiddellijk te vertellen wat hij die nacht had gedroomd:  “Ik droomde dat ik in de grote oceaan was gevallen en dat ik een was met de oceaan!” “Dat is gek,” zei het waterpoppetje; “Ik heb dat ook gedroomd. Ik viel ook in de oceaan en het voelde alsof ik thuis kwam!” “Wat bijzonder!” zei het zoutpoppetje; “Ik heb precies hetzelfde gedroomd als jullie!” Alle drie hadden zij dezelfde droom gehad.

Toen begonnen de poppetjes met elkaar te discussiëren wie van hen meeste op de oceaan leek.

“IK natuurlijk”, zei het zandpoppetje; “Kijk toch eens, hoeveel zand er hier ligt, ik lijk het meest op de oceaan!”.. “Nee hoor, kijk dan naar al dat water, het kan niet anders of ik lijk het meeste op de oceaan” zei het waterpoppetje. “Wat kletsen jullie nou, het is toch duidelijk dat ik het meest lijk op de oceaan, het zoute water, dat zout ben ik!” zei het zoutpoppetje.

Ze kwamen er niet uit wie er nu het meest leek op de oceaan. Dus besloten ze om één voor één zelf te gaan kijken om te zien we er gelijk had. Als eerste sprong het zandpoppetje in de oceaan. “Ik ben zo terug!” riep hij. Maar het duurde en het duurde, en het zandpoppetje kwam maar niet terug. Uren gingen voorbij. “Ik wacht niet langer hoor” zei het waterpoppetje. En ook hij sprong in de oceaan. 

Het zoutpoppetje bleef geduldig wachten maar inmiddels begon het al donker te worden en zijn beide vriendjes waren nog altijd niet teruggekomen. Het zoutpoppetje begon slaap te krijgen en ging op een strand liggen om een tukkie te doen. Hij dacht dat zijn vriendjes zo wel terug zouden komen. Het zoutpoppetje viel in slaap. Toen kwam de vloed en werd ook het zoutpoppetje opgenomen in de oceaan.

Ze hadden alle drie gelijk.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.