De kracht van waardering

Start | De kracht van waardering

Het leven met een inmiddels oude hond heeft mij regelmatig aan het denken gezet. Met name het gedragspatroon van de hond gaf mij mooie inzichten.

Wie een hond heeft of heeft gehad, kent het enthousiasme waarmee een hond zijn of haar baasje begroet. Of je nu een uur of een dagje bent weg geweest, je trouwe viervoeter laat merken dat hij je gemist heeft en ontzettend blij is je weer te zien. Zonder woorden spreekt de lichaamstaal van een hond boekdelen. Kwispelen, blaffen, springen, likken en je aankijken met een hartverwarmende blik. 

Als je begint te praten “luistert” je hond met oprecht interesse. En als je verdrietig bent, zal hij je proberen te troosten. Door dichtbij je te blijven en zich te laten aaien. Wetenschappelijk is bewezen dat het stofje wat in je hersenen vrijkomt, als je een dier aait, stressverlagend werkt.

Het gedrag van een hond zorgt ervoor dat je je als mens gewaardeerd voelt. Je bent de belangrijkste in het leven van je hond. En je zelfvertrouwen groeit hierdoor. Een hond accepteert je gewoon zoals je bent. Uiterlijk, status of geld spelen geen rol.

Een prachtig voorbeeld voor de omgang tussen mensen onderling. Vriendelijkheid, steun, aandacht, liefde, nabijheid… iedereen heeft het nodig!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.