De interne criticus

Start | De interne criticus

We kennen hem allemaal wel. De één hoort hem wat vaker dan de ander, maar we hebben er allemaal wel eens last van… de interne criticus. Dat ene stemmetje dat je telkens wijst op je tekortkomingen, je bekritiseert en je soms maar niet met rust wil laten, hoe graag jij dat zelf ook wil. 

Deze ‘criticus’ staat zó dichtbij dat het lijkt of alles dat hij zegt de waarheid is. Je gelooft de verhalen die de interne criticus je vertelt. Zelden trekken wij zijn commentaar ten twijfel en omdat we zo goed naar hem luisteren voelt de criticus zich sterk. Hij vindt het erg fijn dat je altijd naar hem luistert.

Alleen moet je je één ding realiseren. Deze stem bestaat alleen maar in je hoofd. Het lijkt of deze negatieve gedachten soms de baas over je zijn, maar dat is niet zo. Jij bent de baas over je gedachten!

Je kunt het beste gewoon niet luisteren naar dat irritante stemmetje. Hecht niet zoveel waarde aan deze gedachten. Je gaat dan zien dat de ‘criticus’ steeds minder macht krijgt en je meer geluk krijgt in je leven!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.