De herberg

Start | De herberg

De herberg

Een tijdje geleden heb ik kennisgemaakt met een meditatie-oefening genaamd ‘De Herberg’. Nu was mediteren totaal niet mijn ding. Ik vond het eerst echt verschrikkelijk. Ik werd er onrustig van en het liefst ging ik gewoon wat anders doen. Maar deze meditatie was toch wel erg bijzonder. 

De meditatie gaat over dat jij een herberg bent. Voor de deur staan reizigers die graag wat willen eten en drinken. Die reizigers staan voor jouw emoties. Deze emoties kunnen negatief of positief zijn. 

Je doet de deur open en laat de reizigers naar binnen, want zonder deze reizigers is jouw herberg leeg en ben je eenzaam.

Je ontvangt de reizigers vriendelijk en je wijst ze een plekje aan bij de open haard. Daarna geef je ze te eten en te drinken en ga je bij ze zitten. Je praat met ze en luistert. Als ze klaar zijn vervolgen de reizigers hun reis. 

Wij zijn vaak geneigd om de deur dicht te laten, omdat we bang zijn voor onze emoties. Maar door dit te doen zitten we eenzaam in onze herberg. Het enige wat de emoties willen is vriendelijk ontvangen en gehoord worden. Als je dit doet, zul je ervaren dat de emoties komen en gaan, net zoals de reizigers. 

Is dat moeilijk? Ja, zeker weten! Maar het heeft mijn ogen wel geopend en nu ben ik iets minder bang om die deur te openen. Durf jij de herberg-deur te openen? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.