De brug tussen eenzaamheid en dankbaarheid

Start | De brug tussen eenzaamheid en dankbaarheid

Mijn oog viel vandaag op het kaartje wat mijn dochter een keer voor mij gemaakt heeft voor Moederdag:

Today is the day to learn something new and to be happy

Vandaag is de dag om iets nieuws te leren en om gelukkig te zijn!

Dat is wel mooi hè?

Verwachtingsvol te zijn naar wat je vandaag kunt leren – we zijn immers nooit te oud om te leren! Om gelukkig te zijn, elke dag opnieuw. Je zegeningen te tellen, stil te staan bij wat er wel is in plaats van te kijken naar wat er mist in je leven. 

Eenzaamheid isoleert, sluit af, brengt hopeloosheid, doet pijn en kan ongewild zelfs een deur open zetten voor zelfmedelijden. Dankbaarheid brengt je in het nu, geeft vrede, brengt blijdschap en laat zien wat er wel is.

Staan eenzaamheid en dankbaarheid nog te ver bij elkaar vandaan?

Sla dan een brug door even stil te staan bij wat er in je hart leeft. De pijn en verdriet van het verleden, of de moeilijkheden van vandaag. Ga daar niet aan voorbij, want verbinding maken met wat je voelt is essentieel om verbinding te kunnen maken met het leven. En dankbaarheid? Die komt dan als vanzelf…

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.