De Aarde

Start | De Aarde

Op Netflix zag ik laatst een hele bijzondere en confronterende documentaire van David Attenborough, genaamd A Life On Our Planet. David Attenborough is een Britse bioloog en staat bekend om zijn prachtige natuurdocumentaires.

De beste man is 93 jaar oud, maar hij oogt nog heel fit en vitaal! Hij is al vanaf zijn twintigste levensjaar bezig met het maken van natuurdocumentaires en is door zijn vele verdiensten bekroond met de titel ‘Sir’.

De documentaire A Life On Our Planet laat zien hoe David Attenborough als jonge bioloog alle uithoeken van de wereld bezocht. Hij laat ons zien hoe mooi en ongerept de natuur ruim 60 jaar geleden nog was. Maar helaas is van die pure en ongerepte natuur nog maar weinig over…

Door de vele ontbossing en voortdurende verbranding van fossiele brandstoffen, is de mensheid de aarde aan het vernietigen. Middels een tijdlijn laat de documentaire zien hoe snel dit alles gaat en dat, als we zo doorgaan, ons voortbestaan en dat van alle planten en dieren over nog eens 60 jaar onzeker is.

Hoewel confronterend, sluit de documentaire positief af. David Attenborough benadrukt dat het nog zeker niet te laat is en dat we met realistische maatregelen en doelstellingen onze aarde er weer bovenop kunnen helpen!

Kijk, dat vind ik nu bijzonder. Dat je mensen met de neus op de feiten kunt drukken en tegelijkertijd af kan sluiten met een boodschap van hoop en positiviteit.

Bedankt David Attenborough, voor je wijze lessen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.