Dankbaarheid

Start | Dankbaarheid

Weet je dat ik dankbaar ben dat ik mag schrijven over verschillende onderwerpen? Zomaar gedachten op papier zetten, woorden geven aan wat er in je omgaat. 

Aan het denken gezet worden is een actie waar je op twee manieren mee om kan gaan: positief of negatief. Je hoofd kan aan de haal gaan en allerlei gedachten botsen dan met elkaar waardoor je niet goed meer weet hoe het nu werkelijk in elkaar zit. Zeker als je ouder wordt en veel hebt meegemaakt. In ieder mensenleven zijn moeilijke, soms zeer moeilijke omstandigheden die de mooie dingen overschaduwen.

De uitdaging is voor mij om lichtpuntjes te ontdekken die de donkere gedachten kleiner maken. “Duisternis is een gebrek aan licht”, zegt een filosoof. Een astronoom vertelde dat hoe dikker de duisternis is, hoe beter je de sterren kunt zien! Daarom ben ik iedere keer weer blij als het lukte positieve kanten te belichten en voor je op te schrijven. Dankbaarheid helpt mij daar zeker bij, je gaat vanuit een ander perspectief kijken naar gebeurtenissen en onderwerpen.

Kun je iets noemen waar je dankbaar voor bent? Schrijf het eens op!

Dankbaar voor jou als lezer!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.