Dankbaar zijn en stil staan

Start | Dankbaar zijn en stil staan

De maand december is een periode waarin we met vrienden en familie samenkomen onder het genot van een drankje en lekker eten. Die gezelligheid is kostbaar en daar moeten we ook erg van genieten. 

Als ik terugdenk aan de kersttijd van vroeger, zijn dat dierbare herinneringen. Naarmate je ouder wordt komt ook het besef dat een fijne kerst niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld, door verlies van dierbaren kan kerst opeens veranderen in een moeilijke en soms eenzame tijd. Je wordt dan extra geconfronteerd met het feit dat die persoon er niet meer is, en dat doet pijn. 

Of mensen die ernstig ziek zijn, hoe moeilijk is het niet voor hen? 

Door al de commercie rondom kerst lijkt de ware betekenis ervan naar de achtergrond verdwenen. Voor mij persoonlijk staat kerst in het teken van bezinning. Je wordt je bewust van wat je dierbaar is en wordt daar dankbaar voor. Maar je staat ook stil bij de mensen die een moeilijke tijd meemaken. Dat is wat kerst voor mij betekent.

Ik wens jou alvast een fijne kerst en alle kracht en steun die daarvoor nodig is. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.