Coupe corona

Start | Coupe corona

En? Heb je al een bezoekje gebracht aan de kapper nu het weer kan en mag?

Eerlijk gezegd vond ik het wel grappig om al die coronakapsels te zien groeien. Mijn zoon kon inmiddels een heuse staart maken van zijn mooie manen. Ik zag matjes in nekken van keurige heren. Bij sommige dames en heren piekte het haar recht overeind of juist alle kanten op. Chique boblijntjes werden uiteindelijk toch maar in staartjes opgebonden en onwillige kapsels onder knotjes gepropt. Ook heb ik tijdens de lockdown ontdekt wat de echte haarkleur van mijn vriendinnen is. Blonde coupes, waar donkere uitgroei te zien was, en donkere lokken, die toch grijs bleken te zijn.

Een van mijn vriendinnen heeft besloten om haar ‘coupe corona’ te omarmen. Daar waar zij eerst een donkerbruin koppie had, heeft ze nu prachtige grijze lokken. Veel mensen zeggen iets tegen haar over haar ‘coupe corona’. “Wen er maar aan”, zegt ze dan tegen hen. “Deze coupe is voor nu en altijd, iedereen mag zien en weten dat ik grijs ben. Dit is wie ik ben, ik hoef mij niet anders voor te doen.”
Een prachtige vrouw met lef. Een vrouw uit één stuk. Helemaal zichzelf. Geweldig toch?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.