Complottheorieën

Start | Complottheorieën

Een complot is een geheime samenwerking tussen mensen met een kwaadaardig doel. Een complottheorie is een vermoeden over het bestaan van een bepaald complot. Dit vermoeden kan terecht of onterecht zijn. Meestal berust zo’n theorie niet op de realiteit.

Je leest tegenwoordig veel over complottheorieën. Veel mensen ervaren stress door de situatie in deze wereld. Misschien herken je dat wel bij jezelf. We worden dan ook flink door elkaar geschud: coronapandemie, oorlogen, klimaatproblemen, natuurrampen, wereldleiders die elkaar in de haren vliegen… Hoe komt dit? Wie is de schuldige? Wat is waar? Wat is niet waar? Mensen voelen zich onveilig op hun levensweg en gaan op zoek naar waarheid. Want als je de waarheid weet, kan je beter dealen met dat wat het leven je brengt. Het voelt veilig om een theorie aan te hangen die zekerheid biedt.

Er is een God die ook een plan heeft bedacht om de mensen zekerheid te bieden. Een plan zonder kwaadaardige bedoelingen. Het plan is er helemaal op gericht om de mensen in vrede, waarheid en vrijheid te laten leven. Deze God redde samen met zijn zoon Jezus de hele mensheid. 

Ik geloof in deze God van waarheid. In de God die zijn zoon Jezus als Redder naar de aarde heeft gestuurd. Ik geloof in Jezus die zelf de weg, de waarheid en het leven is. Als je hier meer over wil weten, er is een boek over geschreven: de Bijbel (aanrader!)

 

Jezus zei: ‘Ik ben de weg. Bij mij is de waarheid, en bij mij is het leven.’

Johannes 14:6

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.