Complimentendag

Start | Complimentendag

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Dé dag waarop je iemand een hartverwarmend compliment kunt geven. Je moet alleen wél goed bedenken wie je gaat verrassen met jouw compliment en wat je dan eigenlijk wil gaan zeggen. Want volgens wetenschappers heeft een waardevol compliment nogal wat ingrediënten in zich. Een compliment moet specifiek en oprecht zijn en speciaal bedoeld voor die ene persoon. Het gaat over het gedrag van die ander en wat het positieve effect is op jou persoonlijk.

Zo’n compliment zal een regen aan positieve uitwerkingen geven. Volgens de wetenschap is zowel het ontvangen als het geven van complimenten goed voor de gezondheid. Als je iemand een compliment geeft, krijgt de ontvanger een mentale gezondheidsboost. Complimenten zorgen voor: verbinding, zelfwaardering, een goed zelfbeeld, geluksgevoel, verbeterde prestaties op het werk en een verbeterde sociale interactie. Wow!

De complimentengever is eigenlijk aan het zorgen voor die ander. En als je voor iemand zorgt, komen er in je lichaam knuffel- en gelukshormonen vrij, heel fijn voor jou als gever. Hoe mooi is het dat je actief bezig kunt zijn om een goede relatie met iemand te hebben, gewoon door een compliment te geven?

Je komt op 1 maart dus niet weg met één of ander slap complimentje. Jij kunt een gezond verschil maken door het geven van dat ene specifieke, oprechte, speciale compliment!

Enne… na 1 maart werken complimentjes ook hoor!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.