Buurman en buurman

Start | Buurman en buurman

Heb je de (Tsjechische) filmpjes over twee buurmannen die samen gaan klussen wel eens gezien? Ze beginnen samen een klus die op een grappige manier misgaat. Gelukkig weten ze op het einde meestal een oplossing te vinden en komt alles weer goed. Ze roepen dan enthousiast; “A je to”(Tsjechisch voor “en dat is het”).

Hoe is jouw contact met je buren? Spreek je ze regelmatig of ken je ze helemaal niet? Weet je wat hen bezighoudt in het dagelijks leven? Wat hun levenssituatie is? Of doe je net als buurman en buurman van alles samen?

Buren kies je niet, die heb je gewoon. Buren zijn net zo goed de mensen die bij je in straat wonen, als direct naast je. Mijn ervaring is dat we elkaar in de zomer meer zien en spreken dan in de winter. Het is dan makkelijker contact te hebben. Want zomaar aanbellen kan een drempel zijn.

Burendag (eind september) is een mooi landelijk moment om een leuke activiteit te organiseren en samen te komen met je buren. 

Maar zo groots hoef je het natuurlijk niet aan te pakken. Begin eens een praatje met een buur die je nog niet kent. En nodig hem of haar eens uit voor een kop koffie.

A je to!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.