Breekpunt

Start | Breekpunt

Wie zelf ooit een oud huis heeft gekocht, weet als geen ander dat er vaak een hoop weggebroken moet worden. Wat gepaard gaat met grof geweld, een hoop lawaai en flink wat troep.

Na afbreken is het tijd voor opbouwen. Nieuwe muren, vloeren, wanden – een totaal nieuwe look. Soms herken je het niet terug, zo mooi is het geworden!

Fysiek kun je ook op een breekpunt komen, of mentaal. Bij mij gebeurde het laatste, ik was al enkele weken goed op weg om mijn lichaam weer te trainen. De fysiotherapeut liet me werken tot het uiterste! Wanneer mijn spieren ‘leeg’ waren, dan was hij tevreden. En pijn dat het deed, echt niet leuk meer ?

Vorige week bereikte ik een breekpunt, mentaal stortte ik even in na een training. Tranen met tuiten, ik voelde me zwak; kon ik dit niet eens volhouden? Het was toch fijn dat ik na al die jaren weer kón trainen? 

Maar toen ik mijn fysio vertelde dat ik gecrasht was na de training, reageerde hij met een ‘Yes’! Het was dus zowaar een goede ontwikkeling! Want… ‘na het breekpunt kun je weer verder bouwen’. Mentaal mag ik op gelijke tred komen met het fysieke proces. Het gaat blijkbaar samen op.

Zit jij tegen een breekpunt aan? Geef niet op! Ga door! Weet dat als er oude patronen doorbroken worden, er nieuwe voor in de plaats komen.

Als ik het kan, kan jij het helemaal!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.