Bosbadderen

Start | Bosbadderen

Is deze term bij jou bekend? Met zwemmen heeft bosbadderen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Je maakt een langzame wandeling in de natuur terwijl je alles wat je ziet, hoort en ruikt tot je neemt. De bomen, het mos, vogels, insecten, rottende bladeren en schimmels. Alles wat je kunt waarnemen met je zintuigen. Een unieke ervaring die tot rust brengt.

Genieten van en verwonderen over de natuur zijn we misschien wel een beetje kwijtgeraakt. We wandelen door het bos voor de beweging, onderwijl pratend met elkaar. En gaan voorbij aan de verborgen schoonheid van de natuur. Sta eens stil bij een boom, zie het licht tussen de bladeren door schijnen en houd het vast in je hart. Zak door je knieën en zie de insecten krioelen. Mieren die druk bezig zijn. Een mierenkolonie is een prachtig voorbeeld van samenwerking; iedere groep mieren heeft z’n eigen taak. Ze werken ijverig, zelfstandig en planmatig en weten instinctief wat ze moeten doen. De les van de mier: geen stress, gewoon korrel voor korrel.

Verbonden met de natuur komt de mens tot z’n recht. God schiep de aarde en alles wat daarop is, met de mens als kroon op Zijn schepping.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.