Bomen

Start | Bomen

Op de een of andere manier hebben bomen op mijn een sterke aantrekkingskracht. Ik kan niet echt uitleggen waarom, maar er komt een bepaalde rust over mij heen als ik de majestueuze stam bewonder en de weelderige takken gevuld met bladeren aanschouw. 

Een boom doet niets. Het staat daar maar te staan, dag na dag, jaar na jaar. Soms wel eeuwen lang. De oudste boom is zelfs bijna 5.000 jaar oud! Als een boom toch eens zou kunnen praten, wat een verhalen en wijsheden zou je dan te horen krijgen!

Maar het is veel beter dat ze niet kunnen praten. Hun stilte zegt genoeg. Sprekende stilte. Je kan het ook voelen. Die stilte. Nu gaat boom knuffelen misschien wat ver, maar leg voor de grap maar eens je hand op de stam van een boom. En wees dan stil. Je voelt direct iets is, een soort eenheid en rust. Heel bijzonder.

Dus ik raad je aan om tijdens een mooie boswandeling even stil te staan bij deze ‘vriendelijke reuzen’. En misschien kun je zelfs wel je verhaal delen met ze, als iemand je wijze raad kan geven dan zijn zij het wel! 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.