Bestrijd het eenzaamheidsvirus

Start | Bestrijd het eenzaamheidsvirus

Op dit moment heerst er niet alleen het coronavirus, maar juist ook het eenzaamheidsvirus. Doordat alle sociale activiteiten tot het minimum of zelfs tot niks zijn beperkt, leven we allemaal nu in en rondom ons eigen huis. We gaan alleen het huis nog uit voor een klein ommetje of voor een snelle boodschap. 

Lekker winkelen, uit eten, terrasje pakken of naar de kerk gaan is momenteel even niet meer mogelijk. Gelukkig bestaat er nu social media en internet. Steeds meer creatieve activiteiten worden er bedacht om toch contact met elkaar te hebben of om toch die kerkdienst te kunnen houden.

Maar we moeten blijven waken over de mensen die anoniem zijn en makkelijk ‘verdwijnen’. Want het meedoen aan die nieuwe initiatieven vraagt wel een bepaalde discipline van ons. Je moet daar een keuze in maken om daar aan deel te willen nemen. Iemand kan nu makkelijker uitchecken en niet mee doen. 

Daarom is het des te belangrijker om om ons heen te blijven kijken naar de mensen in jouw omgeving. Stuur bijvoorbeeld even een kaartje naar iemand bij jou in de straat van wie jij weet dat diegene eenzaam is. Of bel die persoon eens een keertje op voor een fijn gesprek. 

Aan wie moet jij nu denken als je dit leest? Ik daag je uit hier iets mee te doen. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.