Bestemming

Start | Bestemming

Heb je ervaring met het reizen met openbaar vervoer? Pas ging ik met de trein naar Utrecht. Ik stapte in met het idee op de afgesproken tijd aan te komen. Maar de trein vertrok niet; een storing met de deuren. Dit werd door de intercom meegedeeld en we zouden iets later vertrekken. Dit duurde zo lang, dat de volgende trein, al op het andere perron arriveerde. Ik wilde uitstappen om over te stappen maar de deuren gingen niet open. 

Even later reed die trein weg en werd omgeroepen dat de trein waarin ik zat niet gerepareerd kon worden en we allemaal uit moesten stappen. De deuren gingen open, wat een opluchting! 

Er kwam weer een volgende trein, maar daar kon deze mensenmassa niet meer bij in. Nu begon ik een beetje te twijfelen of ik ooit wel in Utrecht zou komen die dag.

Totdat er opeens een extra ingezette trein verscheen, waar ik zelfs een zitplaats had en met “sneltreinvaart” in Utrecht aankwam. De reis om op mijn bestemming te komen, verliep heel anders dan ik me had voorgesteld. 

Later besefte ik me dat onze levensreis, overeenkomsten heeft met deze ervaring. We denken als we jong zijn dat we in een bepaalde volgorde tot onze bestemming zullen komen.

Maar die volgorde kan verstoord worden; deuren blijven gesloten. We missen een kans, we moeten geduld hebben, zijn soms bang of gaan twijfelen. Onverwachte mogelijkheden doen zich voor.

Hoe verloopt jouw levensreis en welke bestemming heb je?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.