Ben jij goed geworteld?

Start | Ben jij goed geworteld?

Heb je ook gemerkt dat het laatst opeens zo hard ging waaien? Het zonnetje scheen en de was hing rustig buiten te wapperen, totdat ik een soort ruis hoorde. In het water achter ons huis ontstonden golven die steeds groter werden. De droogmolen ging rondjes draaien en de knijpers zetten zich schrap om de was vast te houden. Onvoorspelbaar soms dat weer in Nederland, hè? 

Het riet langs de kant van het water staat normaal altijd zo krachtig rechtop. Door deze storm bogen ze diep door en het leek of ze zo zouden afbreken. Dit gebeurde niet. Riet is namelijk erg flexibel, zeker als het wat ouder is. Het zit diep geworteld, dichtbij het water. Toen de wind ging liggen stond het riet weer rustig te wuiven. Dat is nog eens veerkracht, vind je niet?

Mooi hè, hoe je door de natuur soms aan het denken wordt gezet. Je ziet soms voorbeelden van hoe je zou willen zijn. Ik vroeg me af of ik ook zo sterk zou blijven als er stormen in mijn leven komen. Ben ik goed geworteld, dichtbij de bron? 

Herken je deze vragen? En hoe houd jij stand tijdens de stormen van het leven? 

Een fijne zonnige dag gewenst!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.