Ben je in vorm?

Start | Ben je in vorm?

Heb je ooit iets van klei geboetseerd of iets uit hout gesneden? Misschien als kind of op latere leeftijd als hobby. Dat is een uitdaging, hè?

Als je begint met een homp klei of een stukje hout, weet je nog niet wat eruit gaat komen. Het is een vormeloos begin. Je kneedt en rolt, je zaag en vijlt. Hoe langer je bezig bent hoe meer er onder je handen gebeurt. Meer en meer gaat het lijken op wat je in gedachten had om te gaan maken. 

De vorm wordt steeds duidelijker zichtbaar. Totdat je denkt: “dit is het, zo is het mooi!”  Hier en daar nog wat bijwerken en dan is je werkstuk voltooid. Je kijkt ernaar en geniet, stiekem een beetje trots dat het je gelukt is.

Herken je de metafoor met jezelf als mens en het leven waarin je gevormd bent? Zoals klei in de hand van de pottenbakker, word je geboetseerd vanaf je geboorte tot je dood. Om te worden wie je werkelijk bent. Door het leven gekneed, bijgewerkt, afgeschrapt, soms weer opnieuw begonnen.

En hoe ouder je wordt hoe duidelijker zichtbaar de vorm is van wie je bent. De Maker kijkt glimlachend naar Zijn werk en is er trots op.

Je bent een prachtig kunstwerk!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.