Ben je blij of juist niet?

Start | Ben je blij of juist niet?

Laatst kwam ik de film ‘Overcomer’ tegen op Netflix. Het leek me wel een leuke film. Ik kan nu zeggen dat ik het echt een toffe film vond! Het gaat over een jonge meid (Hannah) die astma heeft en wil gaan trainen voor veldloper (soort van hardlopen, maar dan door de natuur). 

Die combinatie kan nooit samen gaan, zou je zeggen. En dan treft ze ook nog een coach die eigenlijk helemaal geen zin heeft om veldlopers te gaan trainen. Dubbel pech dus! 

Het is een bijzonder verhaal van Hannah en haar eerste ontmoeting met het geloof en haar coach die het geloof is kwijtgeraakt, omdat hij steeds meer op zichzelf gericht is geraakt. 

De coach was meer bezig met zichzelf en gericht op het negatieve. Maar door zijn ontmoeting met Hannah begint hij in te zien dat de manier waarop hij nu leeft, niet de manier is waarop hij zou willen leven. 

Soms kun je zo ‘blind’ worden in je eigen leven, dat je niet doorhebt dat je je misschien steeds verder afzondert van de mensen om je heen. En dat je misschien helemaal niet blij bent.

Deze tijden geeft een hoop mensen de ruimte en tijd om even stil te staan. Ze worden even letterlijk stil gezet. Dat kan nieuwe inzichten geven.  

Ben jij blij met jouw leven? Of is er iets wat mag veranderen? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.