Balans

Start | Balans

Juist als je gespannen bent, heb je ontspanning nodig. Klinkt heel logisch toch? Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je lekker in je vel zit, drink je sneller even dat kopje thee, of je leest een stukje verder in dat boek. Maar wanneer je te lang in je hoofd zit en gefocust bent op wat je bezig houdt, wat om aandacht schreeuwt – dan is het hoog tijd om te kiezen. 
Voor jezelf, heel bewust.Ons zenuwstelsel bestaat uit 2 delen. De een is het bewuste en actieve, het zorgt ervoor dat je energie krijgt voor wat jij wilt doen. Ook wanneer je gedachten op volle toeren draaien, draait dit deel van het zenuwstelsel volop! 

Het onbewuste zenuwstelsel is de tegenhanger en beïnvloedt je lichaam op zo’n manier dat het tot rust en herstel kan komen. 

Er is een balans nodig in deze twee systemen. Diep tot rust komen tijdens je slaap is soms niet voldoende, zeker niet als je bijvoorbeeld niet gezond bent. Of onder druk staat. Dan is het noodzakelijk dat je ook overdag even in het onbewuste zenuwstelsel stapt.

Verleg af en toe even de focus van alles wat er ‘moet’ naar gewoon te ‘zijn’.

 Take a break; ontspan je spieren, doe een power-nap, laat je masseren, 
wees creatief, maak een wandeling, ga sporten. 
Kom tot rust…!Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.