Anders reageren valt op

Start | Anders reageren valt op

Ik ging van de week boodschappen doen. Nietsvermoedend parkeerde ik mijn auto en liep de supermarkt in. Toen ik terugkwam zag ik dat de auto naast mij wel heel erg dicht geparkeerd stond op mijn auto. Uit automatisme loop ik dan op zo’n moment even een rondje om de auto. Het is eigenlijk altijd voor niks geweest, tot vandaag helaas. 

De auto naast me is met het inparkeren zo mijn deur ingereden. De krassen en deuken waren goed zichtbaar. “Oh nee, help”, dacht ik toen.

De auto naast me stond er gelukkig nog, dus ik ging wachten totdat de eigenaar terug kwam. Gelukkig trof ik een ontzettende vriendelijke man aan en binnen een kwartiertje hadden we alle papieren ingevuld. Hij zei tegen mij, “Fijn dat je zo rustig reageert. Je hoort wel eens andere verhalen.” En ik bedankte hem ook voor zijn medewerking, want ook dat gaat wel eens anders. 

Ja, ik had heel boos kunnen worden en er van alles van kunnen vinden. Maar dat geeft EN een hoop stress EN je helpt elkaar er niet mee. We zijn vaak snel geneigd om het slechte te denken over een ander, maar hoe mooi is het als je anders reageert in zo’n situatie en dat het diegene opvalt? 

Heb jij wel eens een situatie gehad waarvan je nu achteraf denkt: “Daar had ik iets anders op kunnen reageren?” Neem dit mee voor een volgende keer en kijk wat het dan met je doet. De druk in de wereld is al veel, laten we met z’n allen af en toe meer het licht schijnen. Ook in dit soort situaties. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.