Alles gaat voorbij

Start | Alles gaat voorbij

Er was eens een Koning die droomde. Hij droomde dat hij in moeilijke tijden naar iets kon grijpen wat hem door die moeilijke tijd kon slepen. Wat kon hem helpen om moeilijke tijden te doorstaan?

De volgende ochtend vertelde de Koning zijn droom aan zijn belangrijkste volgelingen en hij beval hen om iets te verzinnen dat hem door alle moeilijke tijden kon slepen.

Na lang overleg kwamen zijn volgelingen terug en zij hadden een klein briefje in hun hand. Zij adviseerden hun Koning om dit briefje te lezen in moeilijke tijden en dat zou hem zeker helpen en gerust stellen. De Koning stopte het briefje in zijn ring en besloot het te lezen in zijn donkerste uur.

Jaren gingen voorbij en de Koning stond met zijn leger op het slagveld te vechten tegen een ander Koninkrijk. Het leger van de Koning was aan het verliezen. De Koning sloeg met een paar van zijn trouwste volgelingen op de vlucht, het andere leger in de achtervolging.

Eén voor één werden de volgelingen van de Koning van hun paard geschoten. Tot op een gegeven moment alleen nog de Koning over was. Hij zag het leger naderen en besefte dat zijn laatste uur geslagen was. Op dat moment dacht hij aan het briefje. Hij ging rustig zitten, opende zijn ring en haalde het briefje eruit en hij las het briefje. 

En op het briefje stond: “Ook dit gaat voorbij..”

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.