All you need is love

Start | All you need is love

Ken je ze, de striptekeningetjes met de tekst “liefde is …”? Herkenbare, grappige situaties verwerkt in leuke afbeeldingen van twee poppetjes, een mannetje en een vrouwtje. De teksten bevatten altijd een kern van waarheid en spreken veel mensen aan. Het zijn eigenlijk een soort tegeltjeswijsheden over liefde. Als je er zelf één mocht bedenken, hoe zou jij het dan aanvullen? “Liefde is …”

Bij liefde denken we vaak aan de liefde tussen partners, maar liefde is een veel breder begrip. Liefhebben is een kwetsbare emotie. Als liefde niet wederzijds is kun je beschadigd en teleurgesteld raken. Het liefhebben van de mensen om je heen is niet vanzelfsprekend. Het principe van ‘voor wat, hoort wat’ speelt op de achtergrond vaak mee. Als een ander aardig voor je is, dan ben je ook aardig voor de ander. Als iemand je iets geeft, verwacht je op z’n minst ‘dankjewel’ of iets anders terug.

Onvoorwaardelijke liefde, van iemand houden zonder voorwaarden, blijkt lastig. Dit laat iets zien van de diepte van de liefde. Is echte liefde op de ander gericht of op jezelf? Als je van iemand houdt om wie hij of zij is dan hangt de liefde niet af van gedrag en/of woorden. Dan is het een diepe verbinding, voor altijd. Echte liefde is voor mij dus onvoorwaardelijke liefde! En wat is het voor jou?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.