Adam & Eva

Start | Adam & Eva

Er zijn van die verhalen die iedereen kent of op zijn minst ooit van heeft gehoord. Het meest bekende verhaal en tevens ook het oudste verhaal, is dat van Adam & Eva. Zeer bekend, toch? Hoewel het verhaal al net zo oud is als de mensheid zelf, is het naar mijn idee nog altijd zeer actueel! Voor mij vertelt dit verhaal de keus die wij als mens hebben om voor God te kiezen of voor onszelf. Als we ons afwenden van God, dan heeft ons ego, de listige slang, vrij spel. Zoals de slang Adam & Eva ertoe aanzette om van de appel te eten door middel van listige woordjes: “God is bang dat jullie anders net zo machtig worden als Hij”, zo worden wij ook dagelijks lastig gevallen door onze eigen ‘slang’ die ons van alles probeert wijs te maken: “Je bent niet goed genoeg!” of “Je bent de beste!’’ Soms is de slang zelfs zó arrogant dat die in de ik-vorm spreekt: “Ik ben niet goed genoeg!” of “Ik ben de beste!”

Herken jij ze ook, die woordjes van de slang?? Het probleem is dat wij de slang geloven en denken dat hij de waarheid spreekt! We ervaren kortstondig geluk, maar zijn steeds weer op zoek naar een nieuwe ‘appel’ die onze verlangens kan vervullen. Keer op keer, steeds opnieuw, mensenleven na mensenleven…het wiel van illusie blijft maar draaien. Op zoek naar het ‘Paradijs’ terwijl we daar al zijn! Door met onze aandacht bij God te zijn, verliest de slang zijn macht en ervaren we het volmaakte geluk waar we al zo lang naar zoeken.

Het verhaal van Adam & Eva…een prachtig verhaal!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.