Aan boord

Start | Aan boord

Herinner jij je veel uit je jeugd? Eén van mijn herinneringen wil ik met je delen. Als kind woonde ik op een binnenvaartschip, ik ben een schippersdochter. En speelde ik als klein meisje bij mijn vader in de stuurhut. Het was een veilig plekje. Mijn grote, sterke vader stond aan het roer van ons schip. Hij wist waar we heen voeren, over rivieren, door kanalen, over het IJsselmeer, waar golfslag goede stuurmanskunst vereiste. In een sluis ging ik op m’n stoeltje zitten en keek hoe we omhoog of naar beneden gingen. Mijn vader had alles volledig onder controle.

Ik kon rustig spelen. Ik was me niet bewust van de wereld om ons heen. Voor mij was de wereld niet groter dan het scheepje waar ik op woonde. Ik vertrouwde mijn vader helemaal. Nu ik volwassen ben en de wereld om mij heen op allerlei manieren heb leren kennen, verlang ik nog weleens terug naar dat kleine, veilige plekje in de stuurhut. Even op afstand en niet wetend wat er allemaal gebeurt in de wereld.

Het helpt mij, God als mijn Vader te zien, die aan het roer van mijn leven staat. Ik kan mij veilig voelen omdat Hij de koers weet. Hij belooft mij geen kalme reis, maar wel een behouden aankomst!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.