10.000 redenen tot dankbaarheid

Start | 10.000 redenen tot dankbaarheid

‘Je bent niet dankbaar omdat je gelukkig bent, maar je bent gelukkig omdat je dankbaar bent’  

(Benedictijner monnik David Steindl-Rast)

Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat je je gelukkiger voelt wanneer je uiting geeft aan je dankbaarheid? Wetenschappers hebben hier interessante dingen over ontdekt. Dankbare mensen blijken gemiddeld gezien heel gelukkig te zijn. En verder: behulpzaam, sociaal, vergevingsgezind, prettig in de omgang, en meer tevreden met hun leven en hun relatie dan minder dankbare mensen. Dankbare mensen hebben over het algemeen een lagere bloeddruk, minder stress, en minder vaak depressies en angstaanvallen. Wie wil dat nou niet?

‘Tienduizend redenen tot dankbaarheid’, dat is de titel van een lied dat wereldwijd in vele kerken wordt gezongen. Dit lied beschrijft hoe goed het is om dankbaar te zijn met elke nieuwe dag dat je mag leven. Dat je dankbaar mag blijven, wat er ook gebeurt. Dus ook als er dingen vreselijk tegenzitten in je leven. Dat je dankbaar mag zijn omdat God zo geduldig, liefdevol, groot en zacht van hart is. En dat je mag weten dat, als de dag komt dat je je laatste adem uitblaast, je voor altijd je dankbaarheid voor Gods liefde mag uitroepen: ‘tienduizend jaar en tot in eeuwigheid’. 

Ook vandaag is een stukje eeuwigheid. Vandaag is een dag om dankbaar te zijn voor alle mooie dingen die op je pad komen. Je kunt dealen met de onvermijdelijke tegenslagen van het leven door de energie te gebruiken die voortkomt uit een diepe dankbaarheid.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.