Jozien Bos

Start | Jozien Bos

Mijn naam is Jozien Bos, ik ben  63 jaar oud en ik ben gelukkig getrouwd met Kees. Samen hebben we vijf kinderen én vijf kleinkinderen. We genieten enorm van hen, maar we hebben ook zorgen, met name over de gezondheid van één van onze kleinkinderen.

In mijn werkzame leven ben ik juf geweest, met wisselend succes overigens. Het waren mooie tijden, maar soms was het ook best zwaar met de mondige kinderen van deze tijd en vooral ook met hun vaak zo kritische ouders!

Nu ben ik met vervroegd pensioen. Dit vind ik een heerlijke fase in mijn leven. Ik doe vrijwilligerswerk. Werk waar ik blij van word: taallessen geven aan vluchtelingen, bezoeken van ouderen in de wijk en de kerk, oppassen op de kleinkinderen. Simpele dingen waar ik veel voldoening over voel.

Mijn geloof in God is het belangrijkste steunpunt in mijn leven, dat naast veel hoogtepunten ook behoorlijke dieptepunten gekend heeft. Altijd weer heeft mijn trouwe God mij Zijn zorg laten voelen. Hij is mijn houvast.

Ontwerp zonder titel (6)

Alle teksten van Jozien

Hun eerste kindje (2)

Om precies 6.00 uur in de vroege morgen was ze ter wereld gekomen: Evi De bevalling was niet zwaar geweest. De spanning wel. De baby had het syndroom van Down. Haar kleine hartje leek ook niet helemaal goed te werken.

Hun eerste kindje

Annemiek en Ber verwachtten hun eerste kindje. Ze waren er ontzettend blij mee. De zwangerschap verliep op wat kleine ongemakken na heel voorspoedig. Vandaag mochten ze komen voor de twintig weken echo.

Nooit te oud

Als kind was hij opgevoed in een warm, gelovig gezin, Nico. Direct toen hij het huis uit was, had hij met het geloof gebroken. Hij had er niets mee. Zijn ouders hadden het er moeilijk mee gehad.