Jozien Bos

Start | Jozien Bos

Mijn naam is Jozien Bos, ik ben  63 jaar oud en ik ben gelukkig getrouwd met Kees. Samen hebben we vijf kinderen én vijf kleinkinderen. We genieten enorm van hen, maar we hebben ook zorgen, met name over de gezondheid van één van onze kleinkinderen.

In mijn werkzame leven ben ik juf geweest, met wisselend succes overigens. Het waren mooie tijden, maar soms was het ook best zwaar met de mondige kinderen van deze tijd en vooral ook met hun vaak zo kritische ouders!

Nu ben ik met vervroegd pensioen. Dit vind ik een heerlijke fase in mijn leven. Ik doe vrijwilligerswerk. Werk waar ik blij van word: taallessen geven aan vluchtelingen, bezoeken van ouderen in de wijk en de kerk, oppassen op de kleinkinderen. Simpele dingen waar ik veel voldoening over voel.

Mijn geloof in God is het belangrijkste steunpunt in mijn leven, dat naast veel hoogtepunten ook behoorlijke dieptepunten gekend heeft. Altijd weer heeft mijn trouwe God mij Zijn zorg laten voelen. Hij is mijn houvast.

Ontwerp zonder titel (6)

Alle teksten van Jozien

Verzachtende omstandigheden (3)

Na het gesprek met Hans was Jennifer opnieuw gaan lezen in het boekje dat Hans haar meegegeven had: het Evangelie van Johannes. En ze las daar wat Hans verteld had. Een blijde boodschap van vergeving op iedere bladzijde.

Verzachtende omstandigheden (2)

Jennifer had een afspraak met Hans. Ze had er lang over nagedacht, ze had er slapeloze nachten van gehad, en nu het zover was voelde ze haar maag draaien. Hans werkte in het buurthuis naast de kerk en had haar uitgenodigd.

Verzachtende omstandigheden (1)

Jennifer zocht op allerlei manieren informatie op over mensen die ernstige misdaden hadden begaan. Het leek een hobby van haar. Ze las van alles over hen. Vooral over hun persoonlijkheden.