Hilda Pleysier

Start | Hilda Pleysier

Ik ben Hilda Pleysier, 55 jaar oud en pastoraal werker. Ik begeleid mensen op geestelijk vlak. Ik ben kerkelijk breed georiënteerd en andere religies zijn niet onbekend voor mij. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en hun partners en oma van 2 kleindochters. Ook ben ik bazinnetje van een hond waar ik dol op ben.

Ik wandel en speel veel met haar, want bewegen is goed voor mij, ik heb namelijk reuma. Van lezen krijg ik nooit genoeg, ik doe graag nieuwe kennis op. Ik ben christen, maar ben rond mijn 40e jaar pas theologie gaan studeren. Ik houd van mensen en hun levensverhalen. Inspiratie voor het schrijven haal ik uit mijn dagelijks leven, de natuur en muziek. Mijn passie is mensen bemoedigen en iets van Gods liefde laten zien!

2

Alle teksten van Hilda

Waarom willen we niet zwak zijn?

Wat is dat toch, dat we niet zwak willen zijn? Dat we alles zelf willen kunnen en geen hulp vragen? Getuigt het juist niet van moed als je afhankelijk durft te zijn van anderen en toe durft te geven dat je onvolmaakt bent? Toegeven dat je beperkingen hebt en het goed is als je wordt geholpen?

Oost west, thuis best

Een thuis hebben is heel belangrijk voor mensen. Dak en thuislozen voelen zich ontheemd, zwervend en zijn altijd op zoek naar een plaats om te slapen. En om ergens tot rust te komen. Ja, rust hoort denk ik bij thuis.

Pluk de dag

Heb je weleens moeite met het woord ‘genieten’? Genieten in de betekenis van volledig opgaan in het plezier. Ik wel, het is soms net of genieten het ultieme doel is in het leven. Tenminste, als je kijkt naar alle reclames en de media.