Hilda Pleysier

Start | Hilda Pleysier

Ik ben Hilda Pleysier, 55 jaar oud en pastoraal werker. Ik begeleid mensen op geestelijk vlak. Ik ben kerkelijk breed georiënteerd en andere religies zijn niet onbekend voor mij. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen en hun partners en oma van 2 kleindochters. Ook ben ik bazinnetje van een hond waar ik dol op ben.

Ik wandel en speel veel met haar, want bewegen is goed voor mij, ik heb namelijk reuma. Van lezen krijg ik nooit genoeg, ik doe graag nieuwe kennis op. Ik ben christen, maar ben rond mijn 40e jaar pas theologie gaan studeren. Ik houd van mensen en hun levensverhalen. Inspiratie voor het schrijven haal ik uit mijn dagelijks leven, de natuur en muziek. Mijn passie is mensen bemoedigen en iets van Gods liefde laten zien!

2

Alle teksten van Hilda

Standvastigheid

Weet je dat de standvastigheid van de knotwilg mij aanspreekt? Tijdens het wandelen langs sloten zie ik ze vaak staan. Die dikke, soms helemaal scheef hangende, met knobbels bedekte bomen.

Generatieverschillen

Soms leiden de verschillen tussen de generaties tot conflicten. Maar als je begrijpt waarop iemands motieven en gedrag gebaseerd zijn, krijg je meer zicht op de complexe sociale werkelijkheid.

Aan boord

Herinner jij je veel uit je jeugd? Eén van mijn herinneringen wil ik met je delen. Als kind woonde ik op een binnenvaartschip, ik ben een schippersdochter. En speelde ik als klein meisje bij mijn vader in de stuurhut.