Henk Fonteyn

Start | Henk Fonteyn

Mijn naam is Hendrik Gerrit (Henk) Fonteyn. Of Fonteijn, een eindeloze bron van discussie binnen onze familie. Bouwjaar 1954, in de dappere stad Rotterdam. Feyenoord, Sparta of Excelsior? Voor mij kan het niet anders dan Sparta zijn, mijn wieg stond op gehoorafstand van het Kasteel!

In mijn leven ben ik predikant geweest en heb ik bij de krijgsmacht gewerkt als geestelijk verzorger. Ik ben echtgenoot, vader en opa en ik schrijf graag verhalen om jou te bemoedigen en te inspireren.

3

Alle teksten van Henk

Sterren

Ja, er hebben heel wat sterren boven mijn leven staan fonkelen. Sterren die me op de weg van verlangen en hoop hebben gezet. Die voorkwamen dat ik vast kwam te zitten, dat ik teveel gesetteld raakte in mijn eigen gelijk. 

Hier en nu

Mijn kleindochtertje is gefascineerd door de slakkenhuisjes, die je bij ons in de tuin kunt vinden. Afgelopen zondag was helemaal een sensatie: toen stuitten we namelijk buiten op een slakkenhuis met slak.  

Bidden voor gewas en arbeid

“Bidstond voor het gewas” heette het ooit. Het was een typisch protestants fenomeen en had vooral plaats op het platteland en in visserijdorpen.  Later werd aan “gewas” toegevoegd: “ en arbeid”.