Annebeth Broer – van Gent

Start | Annebeth Broer – van Gent

Ik ben Annebeth Broer – van Gent (43). Ik ben een jaar geleden getrouwd met Karel en ik heb een prachtige dochter van 16 jaar.

Ik heb lang gewerkt als doktersassistente en daarnaast ook met veel plezier als schoonheidsspecialiste in mijn salon aan huis. Ruim twee jaar geleden kwam hier een einde aan door een rughernia waardoor zenuwletsel ontstond. Als ik terugkijk was het geen gemakkelijke tijd, maar dwars door alles heen ben ik mijn weg weer aan het vinden.

Mijn oudste zus, die 2,5 jaar geleden overleden is, zei eens tegen me: ‘Kijk waar de bloemetjes bloeien’. Met andere woorden, waar zie je bloei, waar ontstaan dingen, wat gaat als vanzelf? Voor mij is schrijven één van die dingen!

Door te vertellen over mijn eigen leven hoop ik jou te bemoedigen en wie weet zelfs te inspireren.

Annebeth - Foto (klein)-min

Alle teksten van Annebeth

Schoolplein

Ik zie een plaatje voor me van een schoolplein, met allemaal spelende kinderen. Nog geen weet van wat zich afspeelt in de wereld erbuiten. Ze bevinden zich binnen de veiligheid van de vier grenzen van het schoolplein.

Veilige haven

Als klein meisje vond ik het lang niet altijd even leuk, het zeilen op een boot. Mooi weer, prima! Maar zodra het wat harder begon te waaien en zeker wanneer er regen in de lucht zat.. geef mijn portie maar aan fikkie.

Zeldzaam

Besef jij hoe zeldzaam je bent? Dat de manier waarop jij dingen bekijkt, aanpakt en benaderd – echt niet hetzelfde is zoals jouw buurman dat doet? Als je dit weet, dan ga je ook anders naar jezelf kijken.