Archief van 'Een Gouden morgen'

Home | Archief

Durf jij voor jezelf te kiezen?

18 november 2019

Maak keuzes waar je energie van krijgt en niet die je alleen maar energie kosten. En voel je dan niet schuldig naar een ander. Kiezen voor jezelf is niet iets om schuldig over te voelen. Jouw ‘ik’ zal er juist heel blij mee zijn.

Waarom willen we niet zwak zijn?

17 november 2019

Wat is dat toch, dat we niet zwak willen zijn? Dat we alles zelf willen kunnen en geen hulp vragen? Getuigt het juist niet van moed als je afhankelijk durft te zijn van anderen en toe durft te geven dat je onvolmaakt bent? Toegeven dat je beperkingen hebt en het goed is als je wordt geholpen?

Zóveel moois

16 november 2019

Er is niet altijd regen
We zijn niet altijd moe
of om raad verlegen
Er is ook nog veel moois
Je komt het daag’lijks tegen!

Ik heet Henk

15 november 2019

Negen jaar geleden had van Slooten de diagnose Parkinson gekregen. Toen nam hij dit dappere besluit: “Ik ben tachtig jaar gezond geweest, ik ga niet klagen. God heeft mij altijd het goede gegeven, dat laatste stukje van mijn leven blijf ik dankbaar.”

Zonder liefde verliest alles zijn betekenis

14 november 2019

Liefde is datgene wat ons leven glans en inhoud geeft. Want zeg nu zelf, waar zouden wij zijn zonder liefde? Zonder liefde verliest alles zijn betekenis. Liefde is namelijk de bron van waaruit wij leven.

Durven we nog plezier te hebben?

13 november 2019

Vroeger kon ik als kind zo genieten van heel hoog schommelen! Of van op de stelten lopen of in een skelter rijden. Stoepranden, de handstand doen en van de trapleuning af glijden vond ik ook geweldig.

Meditatio mortis

12 november 2019

Tegen wil en dank,
want er valt volop te leven,
moet ik er vaak aan denken
hoe het zijn zal als 
ik achter adem ben. 
Hoe zij die nabestaanden heten
verder leven zonder mij.

Wie ben jij?

11 november 2019

Jarenlang heb ik genegeerd wie ik echt ben. Hierdoor heb ik signalen in mijn lichaam genegeerd en ben ik jarenlang over mijn grenzen gegaan. Dit jaar kwam ik weer thuis te zitten met lichamelijke klachten en toen dacht ik: ‘Dit is klaar. Dit wil ik niet meer.’ 

Oost west, thuis best

10 november 2019

Een thuis hebben is heel belangrijk voor mensen. Dak en thuislozen voelen zich ontheemd, zwervend en zijn altijd op zoek naar een plaats om te slapen. En om ergens tot rust te komen. Ja, rust hoort denk ik bij thuis.