Archief van 'Een Gouden morgen'

Home | Archief

Het danklied

5 juni 2020

Geertje werd al drie jaar lang liefdevol verpleegd in een verzorgingshuis. De laatste 8 weken had ze geen bezoek gehad, dat mocht niet in Coronatijd. Elke dag belden haar kinderen haar, met beeld erbij, prachtig!

Nelson Mandela

4 juni 2020

Er zijn veel mooie, indrukwekkend en inspirerende verhalen en anekdotes te vertellen over deze man. De uitspraak die op mij veel indruk maakt, is die van toen hij na 20 jaar onschuldig vast te hebben gezeten de gevangenis verliet.

D I C H T B I J

3 juni 2020

Dichtbij jezelf blijven betekent eigenlijk dat je jezelf gewoon hartstikke serieus mag nemen. En dat wat je voelt – dat dat er mag zijn. In al zijn volheid. Gewoon, omdat wat er gebeurt soms ook echt niet leuk is. 

Lesje in loslaten

2 juni 2020

Loslaten wil zeggen dat je alles uit je handen laat vallen wat je krampachtig vasthoudt. Dan zijn die handen ineens vrij om nieuwe dingen te ontvangen. Vrij om nieuwe dingen op te pakken.

Moederdag: anders dan anders

1 juni 2020

Een aantal zondagen geleden was het Moederdag. Dat was voor iedereen nu een andere soort Moederdag dan alle voorgaande jaren vanwege de crisis. Helaas is het voor mij sinds 5 jaar al een hele andere dag dan daarvoor.

Gedeelde smart is halve smart

31 mei 2020

Verdriet is een heftige emotie. Pijnlijk, soms lijfelijk voelbaar. Eigenlijk niet te onderdrukken. Maar toch lijkt het of verdriet er niet mag zijn. Alles moet leuk en vrolijk zijn.

Winstobject?

30 mei 2020

Ik zie honden lopen aan een lijntje
Kijk, een hok met een jong konijntje
Kijk ook die aap op een fietsje rijden
En twee hanen, die elkaar bestrijden
De kleine vink, gevangen in een kooi
zelfs een tas, van slangenleer, zó mooi!

De keerzijde van de medaille

29 mei 2020

Leonoor was de dochter van een bekende hartchirurg. Ze kwam uit een goed katholiek gezin met zeven kinderen. Haar vader had wel iets met status. Zijn kinderen werden opgevoed, zoals hij dat aan zijn stand verplicht was.

Stormen

28 mei 2020

Petrus kreeg het verlangen om naar Jezus toe te gaan. Jezus zei Petrus naar hem toe te komen. Door zijn vertrouwen in de Heer, kon Petrus op het water staan en begon hij naar Jezus toe te lopen.