Archief van 'Een Gouden morgen'

Home | Archief

Een krachtig instrument

29 januari 2020

Hoe belangrijk is het dan dat jij je omringd met mensen die van je houden en het beste met je voor hebben. Die positief zijn, jou warmte en aandacht kunnen geven. Dat is letterlijk goed voor je gezondheid!

Sta op en wandel

28 januari 2020

Genezen is meer dan niet meer naar de dokter hoeven… Met dat besef heb ik een poging gedaan in de huid te kruipen van de verlamde man, waarover de evangelist Marcus in hoofdstuk 2 van zijn evangelie vertelt.

Laat jij je ontmoedigen of blijf je stappen zetten?

27 januari 2020

Zou jij je laten ontmoedigen of ga je door met stappen zetten? Ik stond op het punt om me te laten ontmoedigen. Dat is mijn oude overtuiging die ‘aan’ ging. Maar ik heb besloten om door te blijven stappen. Omdat ik geloof dat daar mijn hart ligt.

Tijd

26 januari 2020

Draag je een horloge? Weet je graag hoe laat het is? Zou het leven anders zijn zonder het altijd weten van de tijd? Deze vraag wilde ik voor mijzelf helder krijgen en ik draag daarom sinds een jaar geen horloge meer. En weet je, het geeft rust!

Lege plek

25 januari 2020

Ik heb een zwak voor dieren
Noem het maar een passie
Eerst was het: ’Bruintje Beer’
en veel later: ’Lassie!’
En die dierenliefde
ja, die is gebleven

Stil staan

23 januari 2020

Merk jij ook wel eens aan jezelf dat alles tegenwoordig zo snel gaat? Iedereen heeft haast, alles moet op uur en tijd, écht stilstaan bij iets en genieten is moeilijker geworden. We zijn zo snel afgeleid tegenwoordig. Hoe komt dat eigenlijk?

‘Veilig …’

21 januari 2020

De stoelen gingen in een kring
en uit de blauwe Bundel 
zongen we 
van stromen zegening.
Nu, zoveel jaren later nog
kan die herinnering 
mijn hart verwarmen. 

Moet dit of mag dit?

20 januari 2020

En dan ben je verhuisd en dan denk je dat het “klaar” is. Niks is minder waar. We kwamen uit een heel klein huisje, dus veel meubels hadden we niet. We zouden nu in theorie op 1 kamer kunnen wonen met de inboedel die we hadden 😉 

Fake news

19 januari 2020

De term ‘fake news’ (nepnieuws) wordt een bekend verschijnsel. Alles wat je voor waar aannam kan zomaar anders zijn. Hoe ga je daarmee om? Als het onderwerp jouw interesse heeft, wil je dan precies weten hoe het zit?