Archief van 'Een Gouden morgen'

Home | Archief

Heb elkaar lief

21 september 2020

Donderdag 25 juni ging mijn broertje trouwen. Naja, broertje? Ja, hij is weliswaar 4 jaar jonger dan ik, maar die donderdag zag hij er niet uit als mijn jongere broertje. Wow! Wat zag het bruidspaar er stralend uit.

Stempel

20 september 2020

Waar denk je aan bij het woord stempel? Een stempel op een postzegel, een stempel in je paspoort, een stempel op je hand? Dit zijn letterlijke stempels, tastbaar. Figuurlijk zie je als je ergens je stempel opdrukt ook duidelijk van wie het is.

Gebed

19 september 2020

God, zegen de eiken, de berken, de esp
De vogels, de vlinders en de wesp
Zegen de dagen en de nachten
De nertsen in hun warme vachten

Hun eerste kindje (2)

18 september 2020

Om precies 6.00 uur in de vroege morgen was ze ter wereld gekomen: Evi De bevalling was niet zwaar geweest. De spanning wel. De baby had het syndroom van Down. Haar kleine hartje leek ook niet helemaal goed te werken.

Bergen

17 september 2020

Wat een bijzonder gevoel als je daar staat,
al je zorgen achter je laat
Je ziet hoe groot en machtig zij zijn,
en wij zo onbeduidend klein

Schoolplein

16 september 2020

Ik zie een plaatje voor me van een schoolplein, met allemaal spelende kinderen. Nog geen weet van wat zich afspeelt in de wereld erbuiten. Ze bevinden zich binnen de veiligheid van de vier grenzen van het schoolplein.

Hart of hoofd?

15 september 2020

Mijn nichtje van zes en mijn neefje van vijf logeren bij mij. Hoe klein ze ook zijn, ze houden wel van een goed gesprek. Uit het niets zegt mijn nichtje ineens vol overtuiging: “Je hoofd is het allerbelangrijkste van je lichaam.”

Geloof je groot of klein over jezelf?

14 september 2020

Ik zat onlangs een programma te kijken waarbij je een kijkje neemt achter de schermen in de dierentuin. Het ging onder andere over een beer. Die beer heeft in zijn jeugd gevangen gezeten en is toen heel slecht behandeld.

Buurman en buurman

13 september 2020

Hoe is jouw contact met je buren? Spreek je ze regelmatig of ken je ze helemaal niet? Weet je wat hen bezighoudt in het dagelijks leven? Wat hun levenssituatie is? Of doe je net als buurman en buurman van alles samen?